ONDERWIJS

Wij financieren en begeleiden een kleuterschool met 210 kleuters en 22 vrijwilligers. Wij helpen deze kleuters een goede start in het leven te maken. Zo geven we ook kansen aan de moeders om betere economische activiteiten uit te bouwen, om zo uit de armoede te geraken en werken we aan de ontwikkeling van het jonge kind. Hoe verloopt dit alles?

GEZONDHEID

Bij ernstige gezondheidsproblemen kan je naar de grote kliniek in de stad  Zomba. Maar die zijn overbevraagd. Trouwens de meeste dorpelingen kunnen dit ook niet betalen…. Daarom werd er besloten om in Sitima , een nabij gelegen dorp, een nieuwe eerste gezondheidspost uit te bouwen. HIervoor leveren we jaarlijks steun en medicatie.

Op onze school hebben we nu een family planning clinic en een under 5 clinic …. Wat houdt dit in ?

DUURZAAMHEID

Waar ligt het probleem in dit zo vruchtbare land ? De rampzalige gevolgen van de extreme ontbossing leidt tot een volledige ontwrichting van het ecosysteem met extreme weersomstandigheden tot gevolg. Cyclonen teisteren het land, droogtes worden afgewisseld met overstromingen. De wereldwijde klimaatwijziging voelen de boeren hier al jaarlijks aan den lijve. Hoe moet dit land het hoofd boven water houden?