Hallo, Ik ben Kathleen, Katarina in Malawi.

Ik ben een enthousiaste en gemotiveerde vrouw die graag haar horizon verbreedt. In het verleden heb ik veel gereisd met mijn man, met mijn drie zonen, met vrienden. Reizen naar Indonesië, Sri Lanka, Chili, Senegal en Ethiopië …hebben mijn interesse in culturen en mensen enorm aangewakkerd.

Professioneel heb ik een Master in Toegepaste economische wetenschappen/ Marketing en een Master in onderwijs aan de KULeuven. Ik geef 27 jaar les aan de Hogent, zowel in Gent als in Aalst.

In mijn jonge jaren was ik actief in de jeugdbeweging. Later werd dat vervangen door het werk als bestuurslid van de plaatselijke Gezinsbond (BGJG)  Thuis ben ik een gepassioneerde kok, die graag haar eigen groenten kweekt

Toen ik 50 werd, heb ik mijn leven een nieuwe wending gegeven. De liefde voor élk levend wezen en  het respect voor moeder Aarde bracht mij na een intense zoektocht op een nieuwe weg.  Tijdens mijn sabbatjaren heb ik veel aandacht besteed aan het afvalprobleem, voedselverspilling en de ernstige impact die dit heeft op de natuur, evenals de armoede en het gebrek aan kansen voor  jongeren. In 2017 ging ik opnieuw studeren , Duurzame Ontwikkeling, en in de context van die stage trok ik voor 3 maanden naar Afrika. Ik verloor mijn hart aan Malawi.

Hallo, ik ben Kristien . 

Opgegroeid in Aalst en later een huis en thuis gebouwd in Erembodegem.
De plek waar ons gezin volwassen werd, samen met Geert en onze drie zonen,
Thomas, Pieter-Jan en Andreas. En de hond Rollo en twee lieve ezels.
Geboren in 1966, danste ik als tiener bij Alkuone door de vrolijke jaren ’80.

Als administratief verantwoordelijke in een middelgrote KMO voel ik me dicht betrokken bij het werk en de vele collega’s. Al drie decennia lang.

Yoga houdt me fit in hoofd en leden en lopen is mijn fysieke uitlaatklep.
Reizen verruimt mijn kijk op de wereld, het is bovendien zalig genieten. Een goed boek reist zeker mee.
Duurzaam leven, het zorgvuldig omgaan met mens, dier en natuur is mijn basismotief.

AnaMalawi vzw mee helpen oprichten met Kathleen en Hilde en echt iets proberen te betekenen  voor  een leefgemeenschap, ver van hier, in een land waar de kansen aan minder mensen toebedeeld zijn en niets vanzelf in hun schoot geworpen wordt, is een droom die passie werd. Een innerlijke opdracht die concrete actie werd. Ik hou van het terreinwerk in Malawi, meedenken over onze visie en onze plannen en het ondersteunen van de vzw op administratief vlak. Onze jonge mensen zijn ons hoogste goed. Zij houden de cirkel van het leven in gang, zowel hier als ginder.

Hallo, ik ben Hilde.

Ik ben opgegroeid in Het Vlaams Brabantse Mollem. Mijn ouders waren sterk verankerd in het plaatselijke verenigingsleven en hebben ook mij gestimuleerd om actief deel uit te maken van de plaatselijke sport- en jeugdverenigingen. Het is met eenzelfde engagement dat ik me tracht in te zetten voor de vzw AnaMalawi.

Hoewel het een grote uitdaging blijft, ben ik dankbaar en gemotiveerd om Kathleen en Kristien mee te ondersteunen in dit avontuur.

Ik ben werkzaam in een multidisciplinaire praktijk te Aalst. Als klinisch psychologe (afgestudeerd aan de KULeuven in 1990) heb ik een bijzondere interesse in Infant Mental Health (IMH) waarbij de mentale gezondheid van het jonge kind en de gezonde hechtingsrelatie met diens verzorgers centraal staan. Het is vanuit die ontwikkelingsvisie dat het project me zo aantrekt. AnaMalawi helpt namelijk kleuters in Malawi om een goede start te maken in hun gezin, op school en binnen de bredere gemeenschap. Ik ben ervan overtuigd dat (kleine) kinderen diepe wortels nodig hebben om van daaruit (grote) kinderen sterke vleugels te bieden. Mijn hoop is dan ook om deze gedachte uit te dragen in het project. In 1991  trouwde ik met Jan. Ook wij zijn de ouders van drie zonen: Dries, Sander en Piet. Een toevalligheid die me verbindt met Kristien en Kathleen. Je zou kunnen zeggen dat we over de jaren heen geleerd hebben ‘ons manneke te staan’.