Uitgave 2, December 2020

Beste vrienden van AnaMalawi

Jullie waren weer met velen om ons bij de eindejaarsactie van AnaMalawi te steunen. ‘Lokaal gaat internationaal’ was op alle vlakken een succes. Jullie kochten enthousiast onze kwaliteitsvolle producten, mooi verzorgde cadeautjes voor onder de kerstboom. Dat doet ons – net als de lokale handelaren die meewerkten – veel plezier.
Nogmaals dank, zikomo kwambiri!

Met de opbrengst van de actie, zetten we weer een stap vooruit, “hand in hand” met de kleuters en hun familie. We schonken drie “African Cars” aan de school.

stevige fietsen voor Majanga

Want een fiets kan een groot verschil maken !

Bij ons is een fiets voor bijna iedereen beschikbaar. In Majanga is dit nog de grote uitzondering. We kochten 3 “African Cars” – sterke transportfietsen – en stelden ze ter beschikking van de school en onze medewerkers ter plaatse.
Deze fietsen zijn als een ambulance voor de school, snel transport naar de dichtsbijzijnde gezondheidspost. Het regenseizoen is pas gestart en vele kinderen krijgen nog steeds Malaria. Ze krijgen dan hoge koortsaanvallen en moeten zo snel mogelijk medicatie krijgen. Zo niet kan er permanente hersenschade zijn, of erger. Daarnaast is de fiets een welkom transportmiddel om zakken maïs van 50 kg aan te voeren!

145 mondjes voeden, betekent een dagelijkse aanvoer van groenten aangekocht op de markt, wekelijks een maaltijd met visjes vanuit het meer en bij feestelijkheden een rijstmaaltijd met een eitje.
Maar wat als de fiets kapot is? We hebben een contract met een plaatselijke fietsenmaker afgesloten om de fietsen in goeie conditie te houden. Iedereen blij!

EEN KERSTDOOS OP WEG NAAR MAJANGA …

Zelf geraken we (nog) even niet in Malawi. Maar in Majanga is er ondertussen al een trimester achter de rug. We beslisten dan maar om de leerboeken op te sturen. Het is een bijzonder leerrijk pakket : “little by little” level 1 en level 2, speciaal voor kleuters in Afrika. Dankzij de steun van Stefanie en haar werkgever DHL is de DOOS nu onderweg.
Wordt vervolgd…

HOE GAAT HET ONDERTUSSEN MET DE BOUW VAN DE SCHOOL?

Ook hier fantastisch nieuws! Het eerste deel van onze school werd afgewerkt. Er staan nu 2 klaslokalen met annex voorraadruimte. We tonen jullie graag al enkele foto’s en een vrolijk beeld van de dansende kleuters op het plein voor de school!

De keuken is door het schoolcomité zelf in elkaar geknutseld.
Verder moeten er ook dringend goeie toiletten komen zodat cholera geen kans krijgt.  

MOGEN WE JULLIE NOG IETS VRAGEN?

Vier veilig en gezond het einde van dit oude jaar en klink mee op een mooie en vooral inspirerende nieuwe tijd. Met het hart nog steeds op de juiste plaats!
Dat van ons slaat dubbel hard, voor jullie én voor al onze kinderen in de dorpsgemeenschap in Majanga!

Kathleen, Kristien, Hilde
Van Lembergen, Mertens, Lenaerts


OPGELET! CORONA-REGELGEVING FISCALE ATTESTEN EINDIGT OP 31/12 !

Iedereen die voor eind 2020 een fiscaal aftrekbare gift doet, kan rekenen op een fiscale korting van 60% in plaats van 45%. Dus, schenk je nu nog minimum € 40, dan recupereer je daarvan € 24 via je belastingaangifte van 2021. 

Onze projectrekening bij de Koning Boudewijn Stichting voor de verdere uitbouw van de kleuterschool met fiscaal attest: 
BE10 0000 0000 0404
met verplichte vermelding 128/3262/00015

Rekening werkingskosten: BE28 0689 3564 1920
 

Dit vind je misschien ook leuk...